Onze materialen

Edelstenen

De edelstenen die Rosafier gebruikt zijn met de hand bewerkt, hierdoor is iedere steen net weer wat anders. Hierdoor zal jij altijd een uniek exemplaar uit de collectie van Rosafier dragen!

 

Zilver

Zilver is in zijn zuivere vorm, ook wel fijn zilver genoemd (99,9% zuiver), veel te zacht voor het produceren draagbare sieraden. Voor draagbare sieraden wordt puur zilver gemengd met kleine hoeveelheden van andere metalen in een legering (mengsel van metaaloxiden). Samen zijn die veel sterker en minder buigzaam.

 

Wat is sterling zilver?

Sterling zilver is de meest bekende legering zilver. Het wordt gebruikt om al onze zilveren sieraden mee te maken. Sterling zilver bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal meestal koper. De Sterling Silver standaard vereist dat de legering een zilver hoeveelheid heeft van een duizendsten fijnheid van 925. Dit betekent in feite hetzelfde als 92,5% puur zilver. Meestal vind je op sterling zilveren sieraden, serviesgoed, zilver of andere kostbaarheden een “925” tekentje gegraveerd.

 

Verpakkingsmaterialen

De verpakkingsmaterialen die Rosafier gebruikt worden zo duurzaam mogelijk ingekocht. Zo gebruikt Rosafier verpakkingsmateriaal wat bestaat uit gerecycled materiaal, dit heeft tevens een positief effect op de prijs van het verpakkingsmateriaal waardoor jij geen verzendkosten hoeft te betalen!